Info

Prat i Kvadrat

I den här podden möter vi entreprenörer och egenföretagare som berättar om sina resor. De delar med sig av sina framgångar och motgångar, ger karriärtips och berättar om hur de vågat kasta sig ut för att bli lyckligare yrkesmänniskor.
RSS Feed
Prat i Kvadrat
2018
April
February


2017
December
July
January


2016
November
September
April
March
February
January


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2016
Nov 3, 2016

Den här gången träffar vi Kvadrataren May-Lis Farnes som arbetar som projektledare, förändringsledare och produktchef. I avsnittet får du bland annat lära dig hur du kan sätta upp och nå mål, och hur du ska tänka för att kunna hitta fokus i det ständiga informationsbruset.

May-Lis är en glad, kompetent och väldigt inspirerande person med många idéer och ett stort hjärta, så häng med och lyssna på hur du som människa kan nå din fulla potential.

 

 

 

Sep 27, 2016

Välkomna tillbaka till Prat i Kvadrat! I avsnitt 6 pratar vi med Anders Häggkvist som arbetar som förbättringsledare, organisationsutvecklare och LEAN-implementatör. I avsnittet pratar han om det som han brinner mest för - att få människor och organisationer att växa, och dessutom berättar Anders hur man genom LEAN-principer kan förebygga krissituationer på arbetsplatser.

Anders är en glad och otroligt inspirerande person, så in och lyssna du med!

Apr 28, 2016

I avsnitt 5 möter vi Robert Dybeck, entreprenören och förändringsledaren som är expert på och brinner för modern marknadsföring och Employer Branding. Robert Dybeck vet vikten av rätt medarbetare och jobbar aktivt med att hjälpa sina kunder att stärka och utveckla deras förmåga att attrahera rätt personal.

I Prat i Kvadrat pratar vi om vikten av att hitta sitt varför (och om hur man behåller sitt varför när företaget växer), om den framtida anställningsformen och om vikten av att vara en bra arbetsgivare för att attrahera de bästa medarbetarna.

 

Mar 18, 2016

Gun Lindh och Anna Hellberg har tillsammans över 50 års erfarenhet av kundstödsfunktioner. De har suttit på nästan alla stolar inom området, och de brinner verkligen för kundstöd. I veckans avsnitt av Prat i Kvadrat berättar de om vilka som är de vanligaste problemen företag har i sitt kundstöd, om vad företag faktiskt redan gör som är bra och de kommer med tips om vad du själv kan göra för att förbättra ditt kundstöd redan idag - utan att det behöver kosta dig pengar.

Feb 25, 2016

Lyssna på Daniel Persson som år 1983, som tolvåring, fick sin första dator. Eftersom att det inte fanns internet så blev den tillhörande boken starten på det som sedan kom att bli hans karriär. Idag är han systemutvecklare hos Kvadrat. 

Vi om resan dit, om hur det gick till när han fick sin första dator, om huruvida hans intresse för programmering har svalnat nu när det faktiskt är hans jobb, om utvecklingen och digitaliseringen, om att inte utbilda sig och mycket mer. Daniel Persson ger även sina bästa tips till de vill lära sig att programmera. Häng med och lyssna!

Jan 28, 2016

Vi lär känna Stellan Nordahl, en ledarskaps- och kommunikationskonsult, och framförallt en inspiratör. Stellan är expert på inspiration och brinner för mänskliga möten och för att göra skillnad. Han har själv tagit fram flera olika begrepp och verktyg för att arbeta med självledarskap, självinsikt, drivkraft och förhållningssätt. Vi pratar om medvetna val, om tankefrön, om självkänsla och om vad det är som hänt i hans liv som har fått honom att vilja jobba med inspiration. Häng med och lyssna, och förbered er på att inspireras ordentligt! 

Jan 12, 2016

I det allra första avsnittet av Prat i Kvadrat så lär vi känna Elisabet Grinde från iCool som klev av en 15-årig fast anställning för att starta eget. Hur vågar man egentligen ta det steget? Och hur är det att vara egen - är det så otryggt som det låter?  

1